Târgul de Crăciun CNLR
În data de 22 decembrie 2021, s-a desfășurat prima ediție a Târgului de Crăciun organizat de Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița. Activitatea a prins viață în sala mare de sport a colegiului fiind întâmpinate, așa cum se cuvine, sărbătorile de iarnă.
Pentru organizarea și coordonarea standurilor, am folosit un formular on-line destinat elevilor de gimnaziu, clasele a VII-a și a VIII-a, și celor de liceu, unde doritorii s-au înscris folosind adresa de e-mail @cnlr. Astfel, au fost diverse standuri, de la prăjiturele la bijuterii și de la poezii până la activități realizate de echipa de robotică, Bolts and Gears.
„Am avut punch, s-a terminat repede, iar până acum am primit doar feedback pozitiv. Organizarea e super, am fost întrebate dacă totul este în regulă și lumea ne-a ajutat cu tot ce am avut nevoie”, susține un stand.
Întregul eveniment s-a desfășurat pe fondul muzical întreținut de corul coordonat de domnul profesor de muzică, Mihăiță Purcil: „Atmosfera de aici, de la Târgul de Crăciun, este interesantă. În ceea ce privește fondul muzical pe care am încercat să-l asigurăm împreună cu clasa a V-a G, clasa la care sunt diriginte, a fost plăcut pe de o parte, însă au fost și neplăceri datorate faptului că sala este foarte mare, corul nu s-a prea auzit. Însă soliștii, cântând la microfoane s-au auzit bine. Să sperăm că în cel mai scurt timp se va termina construcția corpului A, unde este și sala festivă. Acolo avem tot ce ne trebuie pentru a susține un adevărat concert de colinde. Copiilor le-a plăcut ideea corului, le-a plăcut și ideea de a veni în costume naționale, atât costume tradiționale românești cât si săsești, care reprezintă secția germană. În concluzie, sperăm să se termine cât mai repede reabilitarea corpului A si să revenim la normalitate.”
Pe langă cor și standuri, participanții au avut surpriza de a-l întâlni pe Moș Crăciun ce și-a făcut simțită prezența bucurându-i, în special, pe cei mici.
Târgul de Crăciun s-a desfășurat în condițiile igienico-sanitare corespunzătoare, persoanele având la dispoziție dezinfectant si botoşei la intrarea în sală, purtarea măștii a fost obligatorie pe tot parcursul activității, iar păstrarea distanței a fost respectată.
Voluntarii CŞE au contribuit considerabil atât la pregătirile necesare evenimentului cât și la curățenia de la final, muncind alături de membrii Consiliului pentru ca totul să arate impecabil. „Știu că a fost un efort să organizați acest eveniment și mai știu, de asemenea, că au fost foarte mulți elevi care și-au dorit să fie voluntari, și vă felicit pentru asta!” - din spusele doamnei director, Monica Halaszi.
Banii adunați în urma târgului vor fi folosiți strict in interesul colegiului!
În urma formularelor on-line de feedback completate de către elevi, activitatea a fost notată cu note de 9 și 10 - „după părerea mea, acest târg este exemplar, extraordinar, aș mai veni de 100 de ori la el, dar din păcate se ține doar o data pe an”, „ Jocuri, dulciuri, poezii, de toate, foarte frumos”, „standurile sunt foarte variate, de la dulciuri specifice perioadei până la minunatele bijuterii ce împodobesc fiecare femeie punându-i în evidență frumusețea. O inițiativă frumoasa ce sper că se va repeta!”
Mihăilă Roxana